Czym by była nasza dieta bez "FIT" przepisów. Tutaj dowiecie się jak przygotować pyszne i zdrowe jedzenie. Koktajle, dania główne, śniadanka wszystko można zrobić "NA ZDROWO"!
Makaron orkiszowy z twarogiem i musem truskawkowym
Na 2 porcje, czas wykonania: 20 minut
– 150g makaronu orkiszowego
– chudy twaróg (kostka)
– 1 kubeczek jogurtu naturalnego
– 0,5kg truskawek
– dowolne słodzidło – np. miód, ksylitol
1) Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Truskawki blendujemy z połową jogurtu naturalnego, dosładzamy według uznania.
3) Drugą połowę jogurtu mieszamy z twarogiem.
4) Makaron wykładamy do miseczek, posypujemy twarogiem i polewamy musem truskawkowym.
3 jajka
szczypiorek
pieprz i sól
Co tu dużo pisać, jajka roztrzepujemy w miseczce z drobno posiekanym szczypiorkiem. Dodajemy przyprawy i wylewamy wszystko na gorącą patelnię do naleśników i omletów. Smażymy 1-2 minuty pod przykryciem. Wyłączamy ogień i nie zdejmując przykrywki czekamy 2 minuty aby omlet ściął się jeszcze trochę z góry. Teraz łatwo będzie go przewrócić na drugą stronę (dla tych którzy muszą mieć omlet usmażony z obu stron – jak na zdjęciu) albo można już podawać na talerz, posypując dodatkowym szczypiorkiem.
4 marchewki
2 spore buraki
pietruszka
1/2 selera (korzeń)
3 jabłka
Wszystkie wymienione wyżej warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki, wycisnąć w sokowirówce, najlepiej pić od razu, bo z czasem ''uciekają'' witaminy.